Ingredienser
100 gram smör
50 gram mörk choklad
0,5 dl kakaopulver
4,5 dl socker
3 stora ägg
1 1/2 tsk + 1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk havssalt (eller efter smak)
2,5 dl Lindahls Grekisk yoghurt
1 tsk honung
Så här gör du
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en pajform (ca 15×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smör och mörk choklad på låg värme i en stor kastrull. Rör om hela tiden. När smöret och chokladen har smält, ta av kastrullen och vispa i kakaopulvret tills det blir en jämn smet. Vispa sedan ner socker, ägg, 1 1/2 tsk vaniljsocker och vetemjöl till en jämn smet. Häll ner i formen. Strö på salt.
Blanda Lindahls grekisk yoghurt, honung och 1 tsk vaniljsocker i en liten skål. Klicka sedan ut denna på smeten i formen. Använd en smörkniv för att göra snygga ”swirls” och på så sätt blanda ner yoghurten i smeten.
Baka i 45-50 min till kanterna har hårdnat, men smeten i mitten fortfarande är mjuk. Ta ur och låt svalna. Skär sedan i rutor.