Ingredienser
1 stort äpple
3 msk råsocker
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör till stekning
Så här gör du
Skala, kärna ur och skär äpplet i grova tärningar.
Stek äppeltärningar i lite smör tillsammans med råsocker och kanel i en stekpanna.
Låt svalna.
Vispa socker, ingefära, vaniljsocker och ägg till en porös smet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta i med äggsmeten.
Vänd försiktigt ner smält smör och yoghurt i smeten.
Fördela smeten i 8 – 10 stora muffinsformar och lägg äppelbitarna på smeten.
Grädda mitt i ugnen vid 225 grader i ca 12 minuter.
Receptet insänt av Diana Nylander, Göteborg