Ingredienser
Pajskal:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl, 160 g
½ dl socker, 45 g
1 ägg
Fyllning:
3 ägg
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt, 300g
½ dl socker, 45 g
1 msk vaniljsocker
150 g riven mandelmassa
4 droppar bittermandelarom
300 g hallon, färska
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop pajdegen.
Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm diameter).
Ställ kallt 30 minuter.
Blanda ihop yoghurt, ägg socker, vaniljsocker, mandelmassa och essens.
Lägg hallonen i pajformen. Häll över smeten.
Grädda i ca 30-40 minuter.
Pajen ska ha stannat och fått fin färg.
Servera ljummen.
Tips:
Servera gärna med Lindahls Grekisk yoghurt citronsmak, som bryter härligt mot pajens sötma.
Receptet insänt av
Claes Marteus, Motala