Recept

Skriv ut

Mellodipp: Chili- och korianderdipp i Green Room

4 port

Ingredienser

4 port.
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 chilipepparfrukt
1 knippe färsk koriander
Flingsalt

Grönkålschips:
ca 1/2 grönkål
olivolja
flingsalt

Till servering:
sparris
gurka
blomkål

Så här gör du

Dipp:
Mixa chili och koriander. Blanda för hand med yoghurt och krydda sedan med flingsalt efter smak.
Skär gurkan i stavar och bryt blomkålen i bitar.

Grönkålschips:
Sätt ungen på 200°. Skölj grönkålen, skär bort mittsjälken och låt torka. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg dem därefter på en plåt. Ringa olja och strö salt över och massera därefter in bitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills chipsen är krispiga.