Ingredienser
Fyllning
100 g rökt ren-, hjort- eller rådjursstek
1 st. Granny Smith äpple, fintärnad
1 msk pepparrot, riven
1 msk gräslök, hackad
1 st. rödlök, fintärnad
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Petit choux
50 gr
smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk gräslök, finhackad
2 tsk flingsalt
Så här gör du
Koka upp smör och vatten
Tillsätt vetemjölet under kraftig omrörning (använd en träslev).
Rör kraftigt tills massan släpper från kanten på kastrullen. Låt svalna något.
Lägg i ett ägg i sänder under kraftig omrörning.
Spritsa eller klicka ut små klickar på bakplåtspapper.
Grädda i 2000 i ca 20 minuter, sänk värmen till 1500 och grädda ytterligare20 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen.
Dela petit choux´ strax före servering och lägg/spritsa i fyllningen.
Garnera med vattenkrasse el gräslöksstrån.
Tips:
Byt viltstek mot rökt skinka eller räkor
Receptet insänt av
Erika Varga, Västerås