Recept

Skriv ut

Petit Choux med rensteksröra

46- 4 port

Ingredienser

Fyllning
100 g rökt ren-, hjort- eller rådjursstek
1 st. Granny Smith äpple, fintärnad
1 msk pepparrot, riven
1 msk gräslök, hackad
1 st. rödlök, fintärnad
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Petit choux
50 gr
smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk gräslök, finhackad
2 tsk flingsalt

Så här gör du

Koka upp smör och vatten
Tillsätt vetemjölet under kraftig omrörning (använd en träslev).
Rör kraftigt tills massan släpper från kanten på kastrullen. Låt svalna något.
Lägg i ett ägg i sänder under kraftig omrörning.
Spritsa eller klicka ut små klickar på bakplåtspapper.
Grädda i 2000 i ca 20 minuter, sänk värmen till 1500 och grädda ytterligare20 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen.
Dela petit choux´ strax före servering och lägg/spritsa i fyllningen.
Garnera med vattenkrasse el gräslöksstrån.
Tips:
Byt viltstek mot rökt skinka eller räkor

Receptet insänt av
Erika Varga, Västerås