Ingredienser
3 auberginer, delade på längden
olivolja
2 dl riven Parmesan
salt
Köttfärssås
500 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 mk tomatpure
1 burk krossade tomater
1 msk färsk oregano
½ tsk kanel
olivolja
salt & svartpeppar
Ostsås
5 dl Rysk yoghurt
1 ägg
2 dl riven Parmesan
salt, peppar
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skrapa ur mittendelen på auberginen med en sked. Lägg auberginerna i en form och baka i ugnen 25 minuter tills de börjat mjukna och få färg.
3. Köttfärssås: under tiden fixa köttfärssåsen genom att hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken 4-5 minuter på medelhög värme. Tillsätt vitlök och lammfärs och fräs 10 minuter på hög värme. Sänk värmen, lägg resterande ingredienser och låt puttra 15 minuter. Ställ åt sidan.
4. Ostsås: vispa ett ägg. Lägg i yoghurten, salt och peppar och vispa ihop. Lägg i osten och blanda.
5. Ta ut auberginehalvorna, lägg på köttfärssåsen, klicka över såsen och strö över parmesan.
6. Gratinera i ugnen till osten blivit gyllenbrun. Servera.