Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
2 dl olja
2 dl finriven morot
2 tsk kanel
4 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
4 dl Grekisk yoghurt
Om man vill: 1 1/2 dl rostade, hackade hasselnötter
Till glasyren:
50 gr smör
1/4 dl florsocker
1 dl Grekisk Yoghurt
1 msk finrivet citronskal
Så här gör du
Blanda ägg och socker tills det blir fluffigt. Blanda försiktigt i olja, morot och de torra ingredienserna varvat med yoghurten. Tillsätt nötter om så önskas.
Häll smeten i muffinsformar, fyll upp ca 3/4.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Glasyren:
Vispa ihop smör och florsocker så det blir vitt och fluffigt, rör sedan ner yoghurt och citronskal. Bred på glasyren när muffinsarna har svalnat.
Tips!
Hasselnötterna kan bytas ut mot rostade, hackade valnötter eller kokos.