Ingredienser
1 paj, 24 cm diameter
Pajskal:
125 g smör
3½ dl vetemjöl, 210 g
3 msk Lindahls Grekisk Yoghurt
2 msk socker, 30 g
Fyllning:
3 dl Lindahls Grekisk yoghurt alt smaksatt kvarg, t.ex. vaniljkvarg
1 l blandade färska bär
Så här gör du
Blanda vetemjöl och socker.
Klicka smöret och yoghurt i mjölet och arbeta snabbt ihop.
Tryck degen i en smörad pajform och låt vila i kylen i 30 minuter.
Grädda pajskalet i 12 – 15 minuter vid 200 grader tills den få fin färg, låt svalna.
Fördela Grekisk yoghurt citronsmak jämnt i det kalla pajskalet.
Lägg rikligt med färska bär ovanpå.
Tips:
Byt ut bären mot bären mot apelsin- eller mandarinklyftor.
Garnera med rostade mandelstrimlor eller raspad choklad.