Recept

Skriv ut

Yoghurt med blåbär, chiafrön och müsli

46- 4 port

Ingredienser

2 msk chiafrön
2 dl sojamjölk
4 dl Salakis grekisk yoghurt
200 g blåbär

Müsli:
400 g havregryn
100 g mandel, grovhackad
200 g stora kokosflingor
30 g smör
100 g honung
100 g torkade blåbär

Så här gör du

Lägg chiafrön och sojamjölk i en skål, täck över med plastfolie och lämna i kylskåpet till nästa dag (ca 12 timmar).

Ta skålen ur kylen och rör om gröten så att den blir jämn och fin. Varva chiagröt, yoghurt, müsli och blåbär i ett eller flera glas, så att du får fina lager. Avsluta med müsli på toppen och dekorera sedan med lite citrongräs eller annan grön ört.

Müsli

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda havregryn, hackade mandlar och kokosflingor.

Värm smöret och honungen och häll över de torra ingredienserna. Låt torka och rör om.

Häll allt på en bakplåt med bakpapper och baka i ugnen i 10-15 minuter. Rör om müslin några gånger medans den står i ugnen tills den har en vacker guldig färg. Ta müslin ur ugnen och låt svalna.

Förvara müslin i ett lufttätt glas eller låda.