Recept

Skriv ut

Ugnsbakad lax med yoghurt, timjan och kantareller

31-45 4 port

Ingredienser

4 st portionsbitar lax med skinn

2 dl Rysk yoghurt

2 msk färsk timjan, hackad

1 liter färska kantareller

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk worcestersås

olja till stekning

salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med att värma upp ugnen till 200 grader och hetta upp lite olja i en stor stekpanna.
  2. När pannan är rykande het lägger du i kantarellerna och låter steka i fem minuter utan att röra om. Lägg i saltet, rör om ett varv och låt dem steka 5 minuter till, tills de fått färg. Häll av kantarellerna och låt svalna något.
  3. Blanda yoghurt, hälften av kantarellerna, färsk timjan, worcestersås och rödvinsvinäger i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta skinnsidan av laxfiléerna och lägg ner dem i en smord ugnsform. Lägg ett snitt i mitten av laxfiléerna, inte hela vägen igenom och fyll på med yoghurtblandningen. Baka av i ugnen i ca 20-25 minuter.
  5. Servera med resterande stekta kantareller på toppen. Gärna till en trevlig sallad eller rostad potatis.