Recept

Skriv ut

Spenatpaj

31-45 4-6 port

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl Grekisk Yoghurt
1 msk kallt vatten

Fyllning:
2½ dl Grekisk Yoghurt
250 g spenat, hackad
3 ägg
1 nypa socker
½ krm riven muskot
½ tsk salt
1 dl grovriven parmesan
1 dl pinjenötter

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Blanda samman pajdegen och låt den vila en stund.
Tryck ut degen i pajform med 22-24 cm i diameter.
Nagga och förgrädda i ca 10 min vid 225 grader med en ”stödjande folieremsa”.
Blanda ihop fyllningen och häll den i pajskalet.
Strö över pinjenötter.
Grädda i ca 20 min i 200 grader, eller tills pajen ser färdig ut. Den ska vara lite krämig.
Om nötterna börjar mörkna under gräddningen – lägg över folie.

Serveringstips:
Med en fräsch sommarsallad.

Cookie Settings