Recept

Skriv ut

Smörstekt toast med yoghurtmarinerad kronärtskocka och parmaskinka

16-30 4 port

Ingredienser

4 skivor rostbröd

1 burk kronärtskockshjärtan

1,5 dl Rysk yoghurt

2 msk grovkornig senap

1 klyfta vitlök, pressad

50 g tunt skivad parmaskinka

50 g smör

1 st rödlök, skivad

2 msk ättika

4 msk socker

8 msk vatten

olja till stekning

lite ruccola till garnering

salt och peppar

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

  1. Börja med att sila bort vätskan ifrån kronärtskockorna i ett durkslag. Dela dom sedan på mitten.
  2. Blanda yoghurt med vitlök och senap. Lägg ner kronärtskockorna i yoghurten och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. När sockret lösts upp kan du ta bort kastrullen ifrån spisen och lägga i den skivade löken.
  4. Skär bort kanterna ifrån toastbrödet och stek gyllenbrunt på båda sidorna i olja och smör.
  5. Lägg upp på tallrik med lite ruccola, några kronärtskockshalvor och parmaskinka. Toppa med den inlagda rödlöken.