Recept

Skriv ut

Sallad med varmrökt lax med lingonyoghurt och pressgurka

8 port

Ingredienser

600 g varmrökt lax

ca 250 g valfria salladsblad

1 msk pressad citronjuice

3 msk olivolja

flingsalt

 

2 dl Grekisk yoghurt

½ dl rårörda lingon

salt

 

Pressgurka (förbereds helst dagen före)

1 gurka, skalad och skivad

salt

 

lag

½ dl ättika

1 dl strösocker

1 ½ dl vatten

 

Dillkvistar

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt
Grekisk ekologisk yoghurt

Så här gör du

Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull, koka upp och kyl ner.

Salta gurkan och lägg den i ett durkslag eller i en sil, ca 15 minuter. Lägg därefter ner gurkan i den kalla lagen. Låt gurkan marinera i lagen i minst 30 minuter. Häll bort lagen före servering.

Blanda ingredienserna till lingonyoghurten och smaka av med salt.

Plocka laxen i mindre bitar. Blanda salladen med citronjuice, olivolja och flingsalt. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och lägg på laxen. Plocka över små dillkvistar och servera laxsalladen med lingonyoghurten och pressgurkan.

Cookie Settings