Recept

Skriv ut

Sallad med varmrökt lax med lingonyoghurt och pressgurka

8 port

Ingredienser

600 g varmrökt lax

ca 250 g valfria salladsblad

1 msk pressad citronjuice

3 msk olivolja

flingsalt

 

2 dl Grekisk yoghurt

½ dl rårörda lingon

salt

 

Pressgurka (förbereds helst dagen före)

1 gurka, skalad och skivad

salt

 

lag

½ dl ättika

1 dl strösocker

1 ½ dl vatten

 

Dillkvistar

Så här gör du

Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull, koka upp och kyl ner.

Salta gurkan och lägg den i ett durkslag eller i en sil, ca 15 minuter. Lägg därefter ner gurkan i den kalla lagen. Låt gurkan marinera i lagen i minst 30 minuter. Häll bort lagen före servering.

Blanda ingredienserna till lingonyoghurten och smaka av med salt.

Plocka laxen i mindre bitar. Blanda salladen med citronjuice, olivolja och flingsalt. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och lägg på laxen. Plocka över små dillkvistar och servera laxsalladen med lingonyoghurten och pressgurkan.