Recept

Skriv ut

Rostad blomkål med yoghurt- och parmesandipp

16-30 2 port

Ingredienser

1 blomkålshuvud

2 dl Rysk yoghurt

3 dl parmesan, finriven

1 msk matolja

salt, peppar och rödvinsvinäger

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

  1. Värm upp ugnen till 225 grader.
  2. Dela blomkålen i fina buketter. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda runt med oljan. Salta och peppra. När ugnen är varm lägger du in blomkålen i ca 15 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt, rödvinsvinäger och 2 dl av parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Det kommer inte behövas så mycket salt för att parmesanen ger en fin naturlig sälta.
  4. När det har gått 15 minuter tar du ut blomkålen och strör över resterande parmesan. Rosta igen i ca 10 minuter och servera sedan med yoghurtdippen.