Recept

Skriv ut

Rabarberpaj under mandeltäcke

46- 4 port

Ingredienser

Pajform, ca 24 cm

Pajdeg:
1 dl Grekisk Yoghurt
50 g Lindahls smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning:
2 dl Turkisk Yoghurt
300 g rabarber
3/4 dl socker
1 tsk kardemumma, malen
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
70 g nötter (t.ex. hasselnötter eller orostade cashewnötter)

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Pajskal:
Skär smöret i tärningar och blanda snabbt med övriga ingredienser.
Låt vila under bakduk ca 30 minuter.
Kavla eller tryck ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda skalet vid 200 grader i ca 7 minuter (något längre i en keramikform). Låt svalna.

Fyllning:
Skala rabarber och skär i cm-tjocka skivor. Lägg rabarbern i pajskalet.
Blanda maizena, socker, vaniljsocker och kardemumma och strö över rabarbern.
Stryk yoghurt över fyllningen.
Riv mandelmassan på ett grovt rivjärn och strö över yoghurten.
Grovhacka nötterna och strö dem överst.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 175 grader i ca 30 – 40 minuter.
Tips:
Serveras med Lindahls Grekisk yoghurt citronsmak.
Frys in det råa pajskalet före gräddningen och grädda direkt från frysen. Gräddningstiden förlänges då med 10 minuter.

Receptet insänt av Rune Hammarberg, Västerås

Cookie Settings