Recept

Skriv ut

Pumpasoppa med paprika

16-30 4 port

Ingredienser

500g pumpa
100g gul paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, skalad, skivad
3 dl grädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
saft av 1 lime
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
1 tsk körvel, färsk, finskuren
1 msk smör

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Skala pumpan, ta bort kärnhuset och skär pumpaköttet i mindre bitar.
Kärna ur paprikan och skär dem i mindre bitar.
Fintärna löken och fräs den i lite smör i en gryta.
Tillsätt paprikan och vitlöken, fortsätt fräsa en minut.
Lägg pumpa, grädde, vatten och buljongtärning i grytan.
Låt koka tills pumpan är mjuk, ca 10-15 min.
Mixa soppan slät och tillsätt yoghurt, lime, sambal oelek och körvel.
Värm åter upp soppan och smaka av med salt och peppar.

Receptet insänt av
Sari Nieminen, Kausala, Finland

Cookie Settings