Recept

Skriv ut

Petit choux-rulle med crabsticks

46- 4 port

Ingredienser

Deg:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg

Fyllning:
2 dl Grekisk Yoghurt
1 dl ärtor
½ dl majonnäs
2 pkt crabsticks
1 dl purjolök, finstrimlad
1 msk chilisås
½ dl dill, finklippt
1 msk citronsaft
Salt, cayennepeppar

50 g riven ost till gratinering

Så här gör du

Koka upp vatten och smör. Vispa ner mjölet i det kokande vattnet och rör med en träslev tills det har bildats en tjock, seg massa.
Ta bort från spisen och rör ner äggen i massan tills den är en slät smet (elvisp fungerar). Bred ut smeten till en rektangel (ca 30 x 40 cm) på ett bakplåtspapper.
Grädda plattan i mitten av ugnen vid 200 grader i 20 minuter. Stjälp upp, dra bort pappret och låt svalna.

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med mera salt, cayenne och citronsaft efter eget tycke.
Bred fyllningen på platten och rulla ihop som en rulltårta. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen vid 200 grader i 20 minuter.

Tips:
Kan även serveras som kallrätt.
Gör en mindre rulle och servera som plock- eller buffémat

Receptidén insänt av A-L Andersson, Österbymo