Recept

Skriv ut

Pannacotta med lime och jordgubbar

16-30 4-6 port

Ingredienser

1,5 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1 dl florsocker
3,5 dl Rysk Yoghurt
1 lime, zestad och pressad
1/2 vaniljstång
Jordgubbar, delade i kvartar

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

1. Vispa yoghurten och florsockret i en skål.

2. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.

3. Koka upp grädden. Skrapa vaniljstången och lägg fröna i grädden. Stäng av plattan.

4. Krama ur gelatinbladet och lägg det i grädden och rör om. Blanda i ockdå citronzest och –juice. Blanda ihop grädden och yoghurten, häll upp i portionsskålar eller glas och ställ i kylen tills pannacottan har stelnat.

5. Ta ut skålarna, lägg på jordgubbarna och servera.

Cookie Settings