Recept

Skriv ut

Mandel- och yoghurtkaka med hallon och kardemummasocker

8 port

Ingredienser

Yoghurttäcke:

1 dl Rysk yoghurt

1 dl florsocker

 

Mandelkaka:

400 g mandelmassa

185 g smör

4 ägg

50 g vetemjöl

 

till pajformen:

20 g smör

½ dl ströbröd

 

Kardemummasocker:

2 tsk krossade kardemummakärnor

2 msk strösocker

 

till servering:

250 g färska hallon

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Värm ugnen till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke och tärna och lägg ner smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt därefter äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl. Smöra och bröa en springform om 25 cm i diameter och häll ner mandelsmeten. Ugnsbaka mandelkakan ca 20 minuter tills den fått en lätt brynt färg. Låt mandelkakan svalna och plocka därefter ur den från formen.

Blanda florsocker med rysk yoghurt och häll över kakan. Lägg på hallonen och strö över kardemummasockret precis före servering

Cookie Settings