Recept

Skriv ut

Lammlägg med rostad potatis och kantarellyoghurtkräm

46- 4 port

Ingredienser

Tillagningstid: 2-3 timmar

 

4 st små lammlägg

500 g små delikatesspotatisar

200 gram kantareller, tvättade

2 dl Cypriotisk yoghurt

2 msk rött vin

2 st scharlottenlök, finhackade

2 msk smör

3 st lagerblad

1 tsk svartpepparkorn

salt

 

Till servering:

2 dl syltlökar

50 g babyspenat

Så här gör du

  1. Lägg lammläggen i en stor kastrull med lagerbladen och svartpepparn. Fyll upp med vatten så det täcker och är minst 3 cm ovanför läggen. Salta rikligt. Låt lammläggen sjuda i ca 2 timmar tills de känns porösa och härliga och låt sedan vila i lagen i ca 30 minuter.
  2. Medan läggen kokar kan du hetta upp en stekpanna ordentligt. Lägg i svampen och stek den i stekpanna med lite olja tills vätskan har försvunnit. Tillsätt därefter lök och smör. Stek tills löken blivit genomskinlig och ha sedan i rött vin. Låt puttra i ca 4-5 minuter.
  3. Därefter lägger du över svampen i en mixer och mixar till en härlig kräm som du sedan blandar ut med yoghurten. Smaka av med salt.
  4. När lammet kokat klart och ska vila kan du slunga runt potatisen med lite salt, olja och peppar. Rosta sedan potatisen i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  5. Ta ut potatisen och servera med lammläggen, kantarellyoghurtkrämen, syltlöken och babyspenaten.