Recept

Skriv ut

Kycklingkebab hindi style

4 port

Ingredienser

4 portioner
Tid: 30 minuter + 1 timme marinering

4 st kycklingfiléer, delade i 8 delar
2 dl grekisk yoghurt
1 msk, ingefära, riven
½ msk vitlök, pressad
1 st citron, zestad och pressad
2 dl rysk yoghurt
1 msk mango chutney
½ gurka, skivad
1 kruka mynta
2 msk matolja
Salt och svartpeppar
6 st grillsspett
4 st stora tortillabröd, naan eller annat favoritbröd

Så här gör du

1. Lägg kycklingbitarna i en skål. Lägg grekiska yoghurten, ingefära, vitlök, citron, salt och peppar. Blanda runt och låt marinera 1 timme i rumstemperatur.
2. Fixa ihop en supergod sås genom att blanda rysk yoghurt och mango chutney.
3. Trä kycklingen på grillspettar och grilla på hög värme i en grillpanna.
4. Lägg köttet i lite gott bröd, lägg på gurka och mynta och toppa med såsen.