Recept

Skriv ut

Kladdkaka med citrussallad

31-45 4 port

Ingredienser

1 rund kakform med löstagbar botten
100 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl Grekisk yoghurt

Citrussallad:
1 apelsin
1 citron
1 grapefrukt
1 lime
2 msk brun farin
2 msk cognac (kan uteslutas)

Till servering:
2 dl Grekisk yoghurt
2 msk flytande honung

Så här gör du

Värm ugnen till 220°.
Smält smör och choklad i micro eller vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjölet med bakpulvret.
Vispa först ner smörchokladen i äggvispet och rör därefter ner mjölblandningen till en jämn smet. Blanda ner yoghurten.
Smöra och mjöla en pajform, häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills ytan stelnat och fått lite färg.
Låt kakan svalna.
Skär ut filéer från citrusfrukterna och blanda med farin och cognac.
Blanda yoghurt med honung och servera till kladdkakan och citrussalladen.