Recept

Skriv ut

Kall yoghurtsoppa och vitlöksbröd med provencalska grönsaker

16-30 4 port

Ingredienser

6 dl Rysk Yoghurt
2 dl kycklingbuljong
8 skivor baguette
5 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 röd paprika, tärnad
4 schalottenlökar, halverade
100 g zucchini, tärnad
2 tomater, tärnade
2 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad basilika och dragon
salt och olivolja

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Blanda yoghurt med kall buljong och smaka av med salt.
Fräs paprika, schalottenlök och zucchini några minuter i lite olja i en kastrull. Tillsätt tomater och vinäger och koka ca 5 minuter. Tillsätt örterna och smaka av med salt. Stek brödskivorna gyllenbruna i olja och resterande vitlök. Lägg upp grönsaksröran på vitlöksbröden och servera till soppan.
Receptet skapat av Mattias Larsson, Lindahls yoghurtkock

Cookie Settings