Recept

Skriv ut

Kall sommarpaj med kräftor

46- 6-8 port

Ingredienser

Pajbotten:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
(totalt 200 g mjöl)
125 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
2 dl Grekisk Yoghurt
200 g Philadelphia naturell
1 st rödlök, fintärnad
1 tsk citronsaft
1 msk hackad dill
Cayennepeppar efter smak

Garnering:
200 g kräftstjärtar
1 burk röd stenbitsrom (50 g)

Så här gör du

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen, täck över med en bakduk och låt vila på ett svalt ställe i 30 minuter.
Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper och platta till degen lite.
Sätt en lättsmord tårtform utan botten på pappret och tryck ut degen så att du får en fin och jämn botten.
Ha gärna lite upphöjda kanter för att hålla fyllninen på plats. Gör några hål med en gaffel i pajbotten.
Grädda i ugn vid 220 grader i 12 till 15 minuter tills den är gyllenbrun. Vänta 10 minuter innan du ta bort tårtringen och låt sedan botten kallna.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut den jämnt över hela pajbotten.
Garnera med kräftstjärtar och stenbitsrom.

Tips:
Byt kräftstjärtar mot räkor.
Fyllningen är gott som smörgåspålägg.

Receptidén är insänt av Margareta Långh