Recept

Skriv ut

Het korv Stroganoff

16-30 4-6 port

Ingredienser

800 g falukorv
2 stora gula lökar, tunnskivade
3 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor, hackad
2 små chili utan kärnor, fintärnad
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
3 dl matlagningsgrädde
1½ – 2 tsk Tabasco
1 tsk socker
Salt och nymalen vitpeppar
Ca 5 msk maizena färdig redning
Olja till stekning

Så här gör du

Skär falukorven i skivor. Halvera skivorna till halvmånar.
Stek korven i en panna så att den får lite färg. Lägg korven i en gryta.
Fräs löken, vitlöken och chilin med lite olja tills löken känns mjuk.
Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
Häll lökblandningen i grytan och fyll på grädden, yoghurten och maizena-redningen under omrörning.
Låt sjuda i 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Tips: Servera med potatismos som balanserar hettan i grytan.

Receptet insänt av Paula Strengnell, Stockholm