Recept

Skriv ut

Helstekt biff med brysselkål, svamppotatisbakelse och senap- och enbärsyoghurt

4 port

Ingredienser

700 g ryggbiff
300 g brysselkål
salt, svartpeppar, olja och smör

400 g fast potatis
200 g svamp
200 g smördeg
1 ägg
smör och salt

150 g Lindahls Grekisk Yoghurt
2 msk fransk grovkornig senap
1 msk krossade enbär
salt

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Värm ugnen till 190°. Skala och riv potatisen grovt. Stek den mjuk i smör på låg temperatur och låt den kallna. Stek svampen i smör till fin färg. Kavla ut smördegen till en rektangulär platta, cirka 15×25 cm och lägg den på ett bakplåtspapper. Blanda svamp och potatis, smaka av med salt och lägg ut ett jämnt lager ovanpå smördegen. Rulla ihop smördegen som en rulltårta. Lättvispa ägget och pensla rullen. Ugnsbaka smördegspotatisen cirka 35 minuter. Kyl ner den. Skär 8 skivor av potatisbakelsen och stek bitarna knapriga på snittytorna före servering.
Värm ugnen till 150 C. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn biffen till fin färg i olja och smör. Ugnsbaka sedan köttet ca 30 minuter tills kärntemperaturen är 52 C. Lägg det på en skärbräda och låt det vila ca 10 minuter före servering.
Blanda samtliga ingredienser till senaps- och enbärsyoghurten och smaka av med salt.
Koka upp saltat vatten. Ansa och dela brysselkolen. Koka kålen ca 4 minuter, häll av vattnet och servera direkt.

Cookie Settings