Recept

Skriv ut

Häxfingrar

4 port

Ingredienser

Morötter
Mandelflarn

Tips på dipp som passar till:

 

Fetaostdipp /Ädelostdipp

2 dl Lindahls Turkisk yoghurt
150 g fetaost eller ädelost
2 msk finthackade örter (valfritt)
1 msk olivolja salt,
nymalen peppar

 

Tzatziki
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
150 g gurka
1 tsk salt
1 st krossad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1 krm vinäger
1 msk olivolja

Så här gör du

Skala morötterna. Fäst mandelflarn med lite honung som en nagel på varje finger. Stick ner i dippen så det ser ut som en hand som sticker upp.

Fetaostdipp/Ädelostdipp
Smula fetaost/ädelost i en skål, tillsätt yoghurt och olivolja. Krydda med salt och nymalen peppar och valfria hackade örter.

Tzatziki
Riv gurkan på ett grovt rivjärn eller skär den i tunna strimlor.Blanda gurkan med saltet och låt vila 30 minuter. Häll gurkan i ett durkslag och låt rinna av i 15 minuter. Blanda sedan alla ingredienser och låt dra minst 1 timme i kylskåp.

Tips! Om det är bråttom, använd gärna Lindahls färdiga Tzatziki!