Recept

Skriv ut

Härlig soppa med Butternutpumpa och yoghurt

31-45 4 port

Ingredienser

2 st butternutpumpor, skalade, urkärnade och skuren i bitar

1 dl Rysk yoghurt

1 st scharlottenlök, finhackad

½ hackad chili

1 dl grädde

4 dl vatten

1 msk rödvinsvinäger

salt och peppar

Så här gör du

  1. Fräs lök och chili i en panna med höga kanter tills löken börjar bli genomskinlig.
  2. Ha sedan i pumpan och fräs i ca 3 minuter till.
  3. Efter det kan du ha i vattnet. Koka tills pumpan är genomkokt.
  4. När pumpan är klar, lägg den i en mixer och mixa. Ha i lite av vattnet eftersom så att soppan blir tunn och slät och inte tjock som en kräm.
  5. Häll tillbaka i en kastrull och smaka av med grädde, yoghurt, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  6. Servera med en klick yoghurt i och lite rostade pinjekärnor.