Recept

Skriv ut

Hachipuri

31-45 2x5 port

Ingredienser

Botten:
250 gr Lindahls Grekisk Yoghurt
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 ägg till pensling
50 gr smör
350 gr vetemjöl

Fyllning:
200 gr fetaost
100 gr riven ost (Edamer)
1 ägg

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål.
Lägg i smör och fördela den med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens.
Tillsätt yoghurt och rör om tills allt är väl blandat. Dela degen i 2 delar.
Blanda riven ost, fetaost och ägg i en skål.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till två runda bottnar, ca 23 cm i diameter.
Lägg 2/3 delar av fyllningen i mitten, så att det blir 4 cm ren deg kvar mot kanten. Vecka kanterna som en ring åt mitten.
Pensla degen med ägg och häll resten av fyllningen i mitten.
Sätt pajen i den 200 grader varma ugnen och grädda den ca 20 min.

Serveringstips: Passar till grekisk sallad och tzatziki.

Cookie Settings