Recept

Skriv ut

Gör din egen färskost

4 port

Ingredienser

9+1 dl rysk yoghurt
salt

Så här gör du

Häll upp 9 dl rysk yoghurt i en kastrull. Koka upp yoghurten under ständig omrörning och låt den koka sakta i ca 10 minuter. Häll sedan upp yoghurten i en silduk eller i ett kaffefilter och låt den stå kylt och rinna av i minst 12 timmar (men gärna ett dygn). Blanda sedan yoghurtmassan med den resterande ryska yoghurten och smaka av med salt. Smaksätt din färskost efter eget tycke.
Förslag på smaksättningar
1) Finhackad persilja, vitlök och gräslök
2) Finhackad ruccola och riven pepparrot
3) Lite dijonsenap och hackad dragon
4) Finstrimlad basilika, soltorkad tomat och hackade oliver
5) Din egen smaksättning
Tips
Använd gärna yoghurtvattnet i stället för vanligt vatten när du bakar, för ett godare matbröd.