Recept

Skriv ut

Frozen yoghurtcake med citron

16-30 8 port

Ingredienser

Tid: 20 minuter + 4 timmar

2 hela ägg

2 dl Rysk yoghurt

1 dl strösocker

1,5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

½ paket digestivekex

50 g smör

1 citron

Så här gör du

Smält smöret i en kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare med de smälta smöret. Pressa ut till bra botten i en form. Separera äggulan och äggvitan. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggulan med strösocker, vaniljsocker, zesten och saft från citronen och yoghurten. Vispa grädden luftigt och vänd sedan ihop allt försiktigt.  Häll över kakmixen och ställ in i frysen i 4 timmar.

Plocka ut ur frysen 5 minuter innan servering.

Tips! Använd en slickepott och vik ihop blandningarna med varandra.