Recept

Skriv ut

Flammenkuchen från Alsace

46- 4 port

Ingredienser

Botten:
400 g vetesikt
30 g rågsikt
2 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 tsk äppelcidervinäger
5 g jäst
2,5 dl kallt vatten

Fyllning:
2,5 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 dl filmjölk
1 msk maizena
Salt, peppar
150 g gul lök, finstrimlad
200 g rimmad eller rökt sidfläsk
50 g riven ost

Så här gör du

Blanda och knåda degen till botten och ställ att jäsa på varm plats under lättfuktat bakduk i ca 1 timme.
Rör ut maizena i filmjölk och blanda med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och ev. lite cayenne.
Dela degen i 4 lika stora bitar, kavla dem tunnt och bestryk dem med yoghurtblandningen. Strö över fläsk, lök och överst riven ost.
Grädda i ugn (pizzaläge) vid 225 grader i ca 10 minuter tills kakorna börjar få färg.

Serveras med en fräsch sallad och fransk dressing.