Recept

Skriv ut

Finsk äppelpaj

46- 4 port

Ingredienser

1 rund bakform med löstagbar botten, c:a24 cm

Botten
150 g smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl,180 g
1 dl havregryn,40 g
1 dl socker,90 g
1 tsk bakpulver,5 g

Fyllning
3 dl Lindahls Rysk Yoghurt,300 g
3-4 msk socker,35 g
3 tsk vaniljsocker,12 g
1 ägg
4 äpplen,800 g
1 msk smör
1 msk socker
1 tsk kanel, malen

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Blanda alla ingredienserna till botten snabbt.
Kläd botten och sidan av kakformen med degen.
Ställ formen i kylen.

Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor eller grova tärningar.
Värm smöret i en panna och fräs äpplena två minuter.
Smaksätt med socker och kanel, låt svalna.

Rör ihop yoghurt, socker, vaniljsocker och ägg till en slät massa.
Bred yoghurtblandningen på pajbotten och släta till.
Lägg äpplena överst i ett snyggt mönster.

Grädda vid 1750 i 45 – 50 minuter.

Tips:
Föredra du lite fastare äpplen, behöver du inte försteka dem.
Lägg plastfilm på äpplena och tryck dem lätt ner i formen Ta bort plasten innan du sätter pajen i ugnen.

Receptet insänt av
Katja Anttila, Turku, Finland

Cookie Settings