Recept

Skriv ut

Daal med rostad lök och yoghurt

31-45 4 port

Ingredienser

4 portioner
Tid: 35 minuter

2 st gul lök, tunt skivad
3 msk matolja
1 st gullök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 st chilipeppar, finhackad
½ msk Ingefära, riven
1 msk garam masala kryddmix
3 dl röda linser torkade
3 msk hönsbuljong, koncentrat
2 dl kokosmjölk
1 st Lime
½ kruka mynta
4 msk Grekisk yoghurt
Salt och svartpeppar

Produkter i detta recept

Grekisk ekologisk yoghurt
Grekisk yoghurt

Så här gör du

1. Stek den skivade löken i olja med medelhög värme i 25-30 minuter tills den är ordentligt gyllenbrun. Salta.
2. Hetta upp olja i en kastrull och stek den finhackade löken på medelvärme tils den blivit mjuk. Tillsätt, vitlök, chilipeppar, ingefära, garam masala och linserna. Rör runt ett par minuter och häll sedan på hönsbuljong och en halvliter vatten. Lått linserna puttra i 10 minuter tills de börjar bli bjuka. Tillsätt mer vatten om det behövs.
3. Häll i kokosmjölk när linserna är mjuka, salta och peppra och pressa över lime.
4. Låt Daalen svalna något och servera med rostade löken, yoghurten och myntan.

Cookie Settings