Recept

Skriv ut

Chili med yoghurt och bröd

46- 4 port

Ingredienser

Tillagningstid: 3 timmar och 15 minuter

 

600 g högrev, tärnat i ca 4cm stora bitar

4 st gula lökar, grovhackade

1 tsk gula senapsfrön

4 st vitlöksklyftor, skivad

1 st röd chili, finhackad

1 st torkad chipotle, hel

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk korianderpulver

5 dl mörk öl

2 msk kalvfond

vatten

3 msk tomatpuré

2 st lagerblad

olja att steka i

1 msk ättika

1 st baguette

2 dl Cypriotisk yoghurt

Så här gör du

  1. Hetta upp en stor gryta och bryn köttet där i.
  2. När köttet fått färg har du i chili, vitlök och lök.
  3. Stek tills löken är genomskinlig och lägg sedan i senapsfrön, paprikapulver, korianderpulver, lagerblad, ättika, kalvfond, öl och tomatpuré. Fyll sedan upp grytan med vatten så att köttet blir täckt och lägg i chipotlen.
  4. Låt sjuda i ca 3 timmar under lock eller tills köttet kokat sönder.
  5. När chilin har kokat färdigt kan du lyfta upp den hela chipotlen och smaka av med salt.
  6. Servera sedan med en härlig luftig baguette och yoghurt. Garnera gärna med picklad rödlök och färsk koriander