Recept

Skriv ut

Burek

46- 6-8 port

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
300 g spenat
2 tsk paprikapulver
1 tsk mald koriander
1 näve persilja, finhackad
1 ägg
200 gram fetaost
3 dl Turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
10 st filodegsark
100 g smör

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

1. Stek löken mjuk i olivoljan. Lägg i pressad vitlök och spenat och stek på hög värme 4-5 minuter. Lägg blandningen i en skål och låt svalna.

2. Vispa ihop paprikapulver, koriander, finhackad persilja, ägg, smulad fetaost och Turkisk yoghurt. Salta, peppra och blanda med spenatblandningen.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Lägg ett par matskedar av blandningen på ett filodegsark på bredden. Rulla ihop till en “orm” och lägg i en rund pajform eller stekpanna. Fortsätt med de andra filodegsarken och lägg “ormarna” bredvid varandra så att du får formen av en spiral.

5. Smält smöret och pensla över filodegsspiralen.

6.Gratinera i ugnen 20-30 minuter tills ytan blir gyllenbrun.