Recept

Skriv ut

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

31-45 4 port

Ingredienser

1,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
4 rödbetor, färska, medelstora
1 st gul lök (100 g)
1 st palsternacka (100 g)
1 st morot (100 g)
1 klyfta vitkål (150g)
1 msk matolja/smör
1 st lagerblad
Salt och peppar

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten tills de är mjuka och skalet går att ”krama” av. Dra av skalen.
Ansa och skär övriga grönsaker i strimlor. Fräs dem i matfettet. Tillsätt vattnet (förvärm det gärna i en gryta på spisen eller i mikron), buljongtärningen och lagerbladet.
Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Riv eller skär rödbetorna i strimlor och blanda ner dem i soppan. Salta och peppra efter smak och låt koka upp igen.
Servera soppan rykande het med Lindahls Rysk Yoghurt och ett gott bröd.

Tips:
Byt ut hönsbuljong mot grönsaksbuljung så får du en vegetarisk rätt.

Vill du har en matigare soppa så komplettera med kokt kött av oxe, fläsk, lamm eller kyckling.

Cookie Settings