Recept

Skriv ut

Bakpotatis med tacokryddad kassler

46- 4 port

Ingredienser

4 bakpotatisar, tvättade
1 msk olivolja
1/2 dl purjolök, finstrimlad
1 rödlök, fintärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
150 g kassler, tärnad
½ msk tomatpuré
2 tsk tacokrydda
2 dl Lindahls Rysk Yoghurt
Salt och peppar
200 g riven ost

Så här gör du

Picka potatisarna eller snitta dem lätt.
Baka dem mjuka i 225°C, ca 60-75 min
Testa med en provsticka att de är helt färdig gräddade.
Värm oljan i en panna och fräs lök, purjolök och vitlök.
Tillsätt kassler, tomatpuré och tacokrydda, fräs två minuter.
Ta blandningen från värmen.
Dela potatisen i två lika stora halvor.
Gröp ur halvorna och mosa innehållet.
Rör ihop moset med kasslerblandningen, yoghurt och hälften av den rivna osten.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll blandningen i potatisskalen och strö resten av osten över.
Gratinera potatisen 5-10 minuter vid 225 grader.
Servera med en fräsch sallad och en rejäl klick yoghurt.

Tips:
Potatisarna går att göra någon dag förväg. Gratinera dem då i 225°C, ca 15-20 min.
Byt ut kassler mot kokt eller rökt skinka.
Byt tacokrydda mot färska örter eller curry.

Receptidéen insänt av Cecilia Schön, Malmö