Recept

Skriv ut

Asiatisk kycklinggryta á l´ Anna-Karin

6-8 port

Ingredienser

1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 stora gula lökar, tärnad
6 klyftor vitlök, finskurna
2 dl cashewnötter
3 cm färsk ingefära, tunnskivad
2 msk kycklingfond
0,5-1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk kardemumma
1 tsk currypulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chili
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
2 potatisar i kuber
0,5 dl russin
4 dl Lindahls Rysk Yoghurt
2 dl vatten
1 msk råsocker
3 msk citronsaft
1 tsk salt

Så här gör du

Skär kycklingen i cirka 3 centimeter stora bitar.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller wokpanna på medelvärme.
Fräs kryddorna i olja i någon minut under omrörning.
Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.
Lägg kycklingen i kryddblandningen och stek ett par minuter.
Tillsätt sedan övriga ingredienser.
Koka upp och låt sjuda i minst 30 minuter.
Rör då och då och tillsätt vatten emellanåt så att grytan inte bränns vid. Smaka av med salt, socker samt citronsaft.
Servera med ris sallad och ev. naanbröd.

Receptet insänt av
Anna-Karin Westlin, Umeå