Recept

Skriv ut

Arabiska kakor

46- 4 port

Ingredienser

3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
4 dl mannagryn
4 dl kokos
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Sesamfrön
Kardemumma och kanel efter smak
Mandel till garnering
Vetemöl till plåten

Citronsockerlag:
2 dl socker
1 dl vatten
2 citroner (saften)

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Blanda mannagryn och bakpulver noga.
Rör ihop med alla övriga ingredienser till degen.
Bred ut den i en smord smal form, beströdd med lite vetemjöl.
Skär små romber och lägg en mandel i varje romb.
Strö sesamfrö över alltihop.
Baka i ugnen på 175 grader i 40 min.

Koka sockerlag i 5 min.
Häll lagen över kakan precis när den tagits ut ur ugnen.
Vänta tills kakan svalnat och sugit upp lagen.

Cookie Settings