Recept

Skriv ut

Ananas med chilisirap och yoghurtmousse

16-30 4 port

Ingredienser

½ ananas

Mousse:
1 gelantinblad
1 lime, saft och rivet skal
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl Lindahls Rysk Yoghurt
2 äggvitor
1 msk strösocker
½ dl vispgrädde

Chilisirap:
2 msk strösocker
½ dl vatten
1 tsk röd chilifrukt, finhackad

Så här gör du

Lägg gelantinbladet i kallt vatten.
Blanda limeskal och limesaft med florsocker, vaniljsocker och yoghurt.
Vispa äggvitan till fast, krämig konsistens, tillsätt strösockret sakta mot slutet. Vispa grädden till fast skum.
Ta upp gelatinen och smält den försiktigt i en liten kastrull på spisen. Ta av från spisplattan och vänd lite av yoghurtblandningen i gelantinen. Vänd denna blandning i resten av yoghurtblandningen.
Vänd ner sedan grädden och till sist marängmassan. Blanda väl men rör inte för mycket. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.

Koka ihop socker och vatten tills det får en simmig konsistens. Tillsätt den finhackade chilin.
Skär bort skal och rotstocken från ananasen. Skiva den tunnt. Lägg upp på tallrikar, ringla över chilisirap.
Servera yoghurtmoussen intill.