Med en smak av sol och semester.

Lindahls Salakis Turkisk yoghurt

Turkisk yoghurt – 1 kg / 500 g

Mild, med en behaglig syra och krämig konsistens. Underbar till frukost och mellanmål, som den är eller med bär och frukt. Perfekt till kalla såser, röror, efterrätter, bakning och i matlagning där du värmer, men inte kokar yoghurten.

Milt syrlig
Den naturliga syran hos Turkisk yoghurt gör den perfekt som bas i exempelvis dressingar där den kan ersätta majonnäs och till viss del även vinäger. Syran gör också att yoghurten passar fint till rätter som själva innehåller syrliga ingredienser, som tomatbaserad korv stroganoff. I de här sammanhangen skiktar sig andra mejeriprodukter lätt. I sött sällskap ger yoghurtens friska smak dessutom en härlig kontrast.

Användbart krämig
Turkisk yoghurt 10% är ett gott alternativ till fetare produkter som gräddfil och majonnäs. Byt ut rakt av och njut av den friska smaken. Vill du ha ett saftigt och hållbart bröd när du bakar kan du ersätta smör och vätska helt eller delvis med Turkisk yoghurt 10%.

Tips: Har du bara Lindahls Turkisk yoghurt hemma kan du koka den utan att den skär sig om du först rör ut den med lite Maizenamjöl. Lite pyssel, men ingen panik alltså.

Ingredienser

Högpastöriserad och homogeniserad mjölk, högpastöriserad och homogeniserad grädde, mjölkprotein, yoghurtkultur.

Förvaring

Kylvara högst +2- +8 °C

Näringsvärden/100 g

  • Energi 528 kJ/ 129 kcal
  • Fett 10 g
  • Varav mättat fett 6,6 g
  • Kolhydrater 5,1 g
  • Varav sockerarter 5,1 g
  • Protein 4,2 g
  • Salt 0,10 g

Hållbarhet

Öppnad förpackning 6-7 dagar i kylskåp.