Grekland.
I ditt kylskåp.

Salakis grekisk yoghurt naturell

Grekisk yoghurt – 1 kg

Frisk, något syrligare än den turkiska yoghurten och med en lite fastare konsistens. Perfekt till frukost och mellanmål, liksom till kalla rätter och desserter. Yoghurten är tillverkad efter ett grekiskt originalrecept och innehåller mer protein än Turkisk och Rysk yoghurt. Proteinet ger inte bara yoghurten sin specifika konsistens utan är också anledningen till att Lindahls Grekisk yoghurt passar så bra till tzatziki och andra röror med grönsaker, frukt och bär. Proteinet suger nämligen upp den vätska som bildas.

Friskt syrlig

Den naturliga syran hos Grekisk yoghurt gör den perfekt som bas i rätter som i sig själva innehåller syra och där man vill ha en lite fastare konsistens. Extra bra passar den också i desserter, tårtfyllningar och söta krämer, där den både tillför uppfriskande syra och fastare konsistens.

Krämig men ändå mager

Grekisk yoghurt 10% är ett bra alternativ till fetare produkter som gräddfil och majonnäs, speciellt när du vill ha en lite fastare konsistens. Pröva exempelvis att byta ut en del av den rivna osten mot Grekisk yoghurt när du gratinerar, så får du ett lika gott, men lite smalare resultat.

Tips: Har du bara Lindahls Grekisk yoghurt hemma kan du koka den utan att den skär sig om du först rör ut den med lite Maizenamjöl. Ett extra moment, men ingen katastrof alltså.

Ingredienser

Högpastöriserad och homogeniserad mjölk, högpastöriserad och homogeniserad grädde, mjölkprotein, yoghurtkultur.

Förvaring

Kylvara högst +2- +8 °C

Näringsvärden/100 g

  • Energi 557 kJ/ 134 kcal
  • Fett 10 g
  • Varav mättat fett 6,6 g
  • Kolhydrater 5,8 g
  • Varav sockerarter 5,8 g
  • Protein 5,2 g
  • Salt 0,10 g

Hållbarhet

Öppnad förpackning 6-7 dagar i kylskåp.